Om și culoare

Un spațiu viu înseamnă să interacționezi în mod natural, necondiționat cu elementele care te înconjoară indiferent dacă acesta este închis sau deschis. Omul prin definiție este o ființă complexă, care simte atunci când este constrâns de mediul în care se află, astfel starea sa de bine și nivelul de fericire este influențat de obiecte, jocul lumină/întuneric, forme, culori, texturi și materiale. 

În continuare, voi vorbi despre culoare și voi explica de ce alegem obiecte și decorațiuni care ne plac, dar care puse împreună într-o amenajare sunt o alegere nepotrivită. Încă din această frază, poți deduce că un spațiu înseamnă o varietate de materiale, culori și forme care ar trebui să ofere o imagine completă a ceea ce simțim, ceea ce ne reprezintă sau chiar să reproducem măcar vizual o poveste din amintirile noastre dragi.

 

Așa cum spune Oscar Wilde - „mere colour, unspoiled by meaning and unallied with definite form, can speak to the soul in a thousand different ways.” Culoarea reprezintă o energie, o vibrație care în funcție de experiențele noastre anterioare transmite stări, sentimente, gânduri și dorințe. Chiar și o simplă pată de culoare pentru unii dintre noi poate trezi lucruri neașteptate.

 

Designerii de interior, care au studiat psihologia culorii, atunci când creează o amenajare inspirația vine întotdeauna din natura, datorită pigmenților naturali ai culorii, a texturii brute a materialelor, pe care ne dorim din ce în ce mai mult să le aducem din exterior în interior și care creează armonie atunci când le pui împreună pe un mood board. Arta generează emoții și este o altă sursă de inspirație, iar atunci când intri în contact cu ea și o aduci în spațiile în care îți petreci timpul, nivelele productivității și ale stării de bine cresc. Într-o pictură întotdeauna vei descoperi că paleta de culori aleasă este direct proporțională cu starea artistului și cu ceea ce dorește să transmită, având o puternică încărcătură emoțională. 

 

Vizualist a creat propriul său concept în realizarea produselor și le-a adăugat ca elemente cheie în crearea și integrarea obiectelor decorative în amenajări. O cameră în sine exprimă o personalitate, o trăire, emană o stare de spirit, iar prin imprimarea artei pe suporturi textile poți crea propria ta oază de fericire. 

 

Este o artă să creezi interioare frumoase nu doar vizual prin echilibru cromatic, dar prin patternuri și modele care te reprezintă, iar puse împreună te fac să îndrăgești fiecare clipă petrecută în tihnă sau cu cei dragi.

 

Frumusețea este promisiunea fericirii, iar alegerea culorilor care te reprezintă este primul pas către armonia și echilibrul tău interior. Sufletul întotdeauna știe ce îi place, când ești conectat cu el.