STILUL BOHO

Stilul boho este mai mult decât un stil de amenajare interioară.

Descrie o filosofie și un stil de viață asociat cu oamenii care gândesc liber și care au eliminat ideile preconcepute. Unicitatea, spiritul liber și nonconformismul sunt caracteristici specifice acestui stil.

Farmecul stilului constă tocmai în acel haos aparent, dar chic, aventuros și îndrăzneț, care reflectă pasiunea pentru călătorii, obiectele vechi, culturile exotice și stilul eclectic.

Niciun spațiu nu rămâne gol cu acest stil de decorațiune interioară, fiecare colț este utilizat la maximum, ceea ce îți asigură o mai mare funcționalitate. Aglomerația elementelor ar trebui să creeze un fel de haos organizat. 

CUM  RECUNOAȘTEM  STILUL BOEM?

Stilul boho anulează expresia less is more și e mai mult adeptul expresiei more is more, de aceea atmosfera boemă se creează prin împletirea perfectă a mai multor stiluri, a mai multor culori şi printuri, pentru a da naştere unui spaţiu personal, cald și liber, care să te inspire în tot ceea ce faci.

PATRU ELEMENTE ESENȚIALE ALE STILULUI BOHO:

Lemnul:

Piesele de mobilier care corespund stilului boho sunt cele de inspirație vintage, care au acel aer de vechi. Alege mobilă voluminoasă, impunătoare, cu multe detalii, în culori cât mai intense. Un pat king-size, fotolii în stil ottoman din piele neagră sau maro și o comodă cu o oglindă încastrată într-o ramă metalică lucrată manual se completează de minune în dormitor.

Pentru living, poți opta pentru o canapea colorată, o măsuță joasă, din lemn, covoare turcești cu imprimeuri și franjuri și o bibliotecă masivă, din lemn sculptat. În bucătărie, poți ține câteva obiecte de veselă colorată la vedere, agățate de pereți.

 

Plantele:

Decorarea unui interior cu flori naturale este o modalitate perfectă de a aduce prospeţimea şi frumuseţea din exterior în interior.

Stilul boho se bucură de compania a cât mai multor plante.

Pentru living sunt recomandate plantele înalte, cu frunze mari și fără flori. Este important să cunoști necesarul de lumină pentru fiecare plantă înainte să decizi unde le așezi. Pentru baie și bucătărie poți alege plante cățărătoare sau plante care iubesc umezeala, cum ar fi ferigile. Plantele mici, de tipul cactușilor, pot fi așezate în diferite locuri precum – pe măsuțe de cafea, noptiere sau birouri. Pe lângă efectele benefice asupra sănătății, plantele vor contribui și la crearea unei atmosfere speciale și relaxante.

Materialele textile:

Stilul boho presupune o combinație inedită de imprimeuri tradiționale și folosirea unui număr mare de decorațiuni textile. Creeaza  un joc de patternuri, de la dungi, până la imprimeuri florale, adaugă perne în stil marocan aruncate pe pardoseală pentru a crea o zonă de relaxare neconvențională. Combină stofele și nu uita să pui la geamuri draperii în mai multe straturi. De asemenea, sunt recomandate croșetul și ciucurii – pentru perne, draperii sau covoare cu aspect de hand-made.

Accesoriile

Bogăția vizuală dintr-un decor boem se datorează în special abundenței de decorațiuni. Accesoriile pe care le alegi pentru fiecare cameră trebuie să spună o poveste. Alege cât mai multe elemente, mai ales vintage. Lămpi de birou, lampadare, tablouri, ilustrații, fotografii înrămate, farfurii, suporturi, cutii de bijuterii, bibelourile sau statuetele alese cu gust vor fi atracția principală. Accesoriile nu trebuie să lipsească nici din baie sau bucătărie și poți surprinde colțuri nefolosite ale mobilierului, sau chiar ale căzii, cu obiecte dragi ție. 

Stilul Boho – Visează, Crează, Fii autentic(ă)!